Contact

Apple schikt in

Januari 2021. Het lijkt er op dat Apple een beetje inbindt bij zijn strijd tegen de kook-app Prepear. In augustus vorige jaar diende Apple in de Verenigde Staten en Canada oppositie in tegen de merkregistratie van het logo van een peer, dat Prepear voor zijn app gebruikt. Dat komt te dicht in de buurt bij ons wereldbekende logo, aldus Apple.

Fruitschaal monopolie niet houdbaar

Volgens de website AppleInsider doet Apple nu toch water bij de wijn. Het Amerikaanse merkenbureau heeft laten weten dat de procedure tussen de bedrijven is opgeschort omdat de kemphanen proberen de zaak te schikken. Misschien krijgt Apple langzamerhand door dat het ‘fruitschaalmonopolie’, dat het bedrijf zo graag claimt, toch minder houdbaar is en zich mogelijk niet uitstrekt tot het gebruik van een groene peer voor een app over koken.

Zo illustreert het bureau Gaslight Creative de houding van Apple: https://gaslightcreative.com/is-apple-a-bully/

Petitie

Maar het kan ook zijn dat het concern gezwicht is voor sociale druk. In reactie op de aanval van Apple lanceerde de oprichter van Prepear een petitie waarin het opriep de agressieve opstelling van Apple bij het gebruik van ‘fruit-logo’s’ te stoppen. De petitie is inmiddels bijna 300.000 maal ondertekend. Link naar petitie

Bas Kist